Guusje Beverdam, taarturn voor de as van Guus Vleugel, 1998. Collectie Museum Tot Zover. Foto: Peter Lange Guusje Beverdam, taarturn voor de as van Guus Vleugel, 1998. Collectie Museum Tot Zover. Foto: Peter Lange

Tot Zover

Steun Tot Zover

Gaan de unieke collectie, missie en exposities van Museum Tot Zover je aan het hart? Met jouw financiële steun maak je het mogelijk dat we het verhaal over sterfelijkheid levend houden.

Zou je ons met een jaarlijkse gift willen ondersteunen? Met 15 euro per jaar ben je al een Huilebalk. Een Morbieder ben je al vanaf 50 euro per jaar (dat is minder dan 5 euro per maand!).

Met de button hieronder kan je het museum een eenmalige donatie geven. Alle beetjes helpen!

DONEER NU

    

Huilebalk

 

Als particulier kan je ons al vanaf 15 euro per jaar steunen. Hiermee help je het museum met het organiseren van nieuwe tentoonstellingen, de aanschaf van bijzondere collectie-items, en nog veel meer. 

 

In ruil voor je steun krijg je een jaarlijkse update van ons, naast onze doodleuke nieuwsbrief natuurlijk. Ook zetten we je op de uitnodigingenlijst voor tentoonstellingsopeningen, zodat je als één van de eersten de nieuwste exposities ziet!

IK WORD EEN HUILEBALK
Word jij onze lievelingshuilebalk? Met één druk op de knop mail je ons op administratie@totzover.nl! En geen zorgen: we verlengen je donateursschap nooit automatisch, dus je zit nergens aan vast.

Help mee!

P.S. Wist je dat het woord 'huilebalk' uit onze funeraire traditie voortkomt? De huilebalk was een heer met lange zwarte jas, hoge hoed, en enorme witte zakdoek die snikkend vooruit liep bij een begrafenisstoet. Met beide handen de zakdoek stijf tegen zijn ogen gedrukt en aanhoudend huilend werd er zo extra gerouwd om de overledene. Iets vergelijkbaars zie je nog steeds met klaagvrouwen die in culturen over de hele wereld worden ingehuurd om klagelijk te huilen bij een uitvaart.

Morbieder


Als je ons voor meer dan 50 euro per jaar steunt, behoor je tot de exclusieve groep der Morbieders. Met jouw donatie help je het museum met het organiseren van nieuwe tentoonstellingen en help je ons fundamenteel met het overeind houden van ons prachtige museum.

In ruil voor je steun krijg je naast onze doodleuke nieuwsbrief ook een jaarlijkse donateurs-update. Ook zetten we je op de uitnodigingenlijst voor tentoonstellingsopeningen, zodat je als één van de eersten de nieuwste exposities ziet! Daarnaast krijgen Morbieders één gratis privébezoek per jaar, waarmee ze met hun eigen gezelschap (max 10 personen) het museum even helemaal voor zichzelf hebben.

JE SUIS MORBIEDER
Wil je ook Morbieder worden? Met één druk op de knop mail je ons op administratie@totzover.nl!

Help mee!

P.S. Het woord 'morbide' is pas in 1847 in het Nederlands opgenomen. Toen betekende het nog 'ziekelijk', maar kreeg al vlug een dodelijker tintje. Een Morbieder is natuurlijk niet te verwarren met het Franse Morbier-kaasje, waarin een klein aslaagje een zwarte ader aan de kaas geeft.