Op afstand rondom de kist vanwege coronamaatregelen Op afstand rondom de kist vanwege coronamaatregelen

Tot Zover

Perskit

Hier download je het persbericht, foto's en logo's over het aankomende webinar van de Funeraire Academie. Dit materiaal is vrij te gebruiken voor publicaties.


Foto's die u kunt gebruiken 

Klik op afbeelding voor download in hi-res.
Bron vermelden: Museum Tot Zover.
Mail voor meer informatie communicatiemedewerker Roos Bekkenkamp, r.bekkenkamp@totzover.nl

Logo's die u kunt gebruiken

Klik op afbeelding voor download in hi-res


Amsterdam, 10 november 2020

 

Webinar over de uitvaart in tijden van corona

Afscheid van je gestorven geliefde op anderhalve meter afstand, condoleren met coffee-to-go, een erehaag op de route of meeleven via internet:  afgelopen jaar veranderde er veel in de uitvaartwereld. Op donderdag 12 november praten deskundigen hierover tijdens een live webinar van de Funeraire Academie.

 

Door covid-19 verloopt afscheid nemen anders dan we gewend zijn. Niet alles kan meer en voor allerlei handelingen moeten alternatieven worden gezocht. Maar is de uitvaart wel slechter af? De Funeraire Academie organiseert op donderdag 12 november het webinar ‘reset en re-design: uitvaart in tijden van corona’. Praat mee!


Corona corrigeert en versterkt uitvaarttrends

Er zijn verschillende sprekers en er is ruim gelegenheid voor vragen en discussie. Het webinar begint met een korte lezing door em. professor Paul Post. Hij zal spreken over uitvaartdynamiek en de invloed van maatschappelijke ontwikkelingen daarop. Hij geeft actuele voorbeelden van nieuwe afscheidsrituelen. De centrale vraag tijdens het webinar is of er sprake is van beperking of juist van verrijking van uitvaartrituelen. Daarover gaat universitair docent Martin Hoondert (Tilburg University) in gesprek met Franca van de Kerkhof (uitvaartverzorger en bestuurslid Netwerk Uitvaartvernieuwers) en Annemieke Huese-Meeder (ritueelbegeleider en verbonden aan DELA).

 

Een aantal academici presenteert kort hun bevindingen over de impact van corona op hun gebied van expertise rondom dood en afscheid. Ook wordt er een oproep gedaan om ervaringen te delen voor een nieuw onderzoeksproject.

 

Praktische informatie

Datum: donderdag 12 november 2020

Tijd: 13.00 uur – 14.15 uur
Locatie: online uitzending vanuit Domusdela Eindhoven.

Doelgroep: mensen werkzaam in de uitvaartbranche, onderzoekers en overige belangstellenden

Kosten: gratis, een donatie is welkom.
Aanmelden: https://tickets.totzover.nl/nl/reset_redesign/tickets

Mensen die zijn aangemeld ontvangen een dag voor uitzending de weblink voor de livestream met chatfunctie.

 

Voor meer informatie zie de website van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover: https://www.totzover.nl/funeraire-academie/webinar-uitvaart-in-tijden-van-corona-copy/