Livestream uitvaartbeleving, thuis achter het scherm. Foto: Museum Tot Zover Livestream uitvaartbeleving, thuis achter het scherm. Foto: Museum Tot Zover

Tot Zover

Coronalessen

Het is anderhalf jaar geleden dat door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken uitvaarten van de een op de andere dag een nieuwe vorm kregen. Inmiddels gaan we weer terug naar 'normaal'. Wat zijn de coronalessen die we uit de pandemie meenemen?

tickets

Webinar

Sinds aanvang van de Covid-crisis heeft de impact hiervan op de uitvaartcultuur onze interesse: van oversterfte tot betraande mondkapjes en digitale koffietafel, hoe beleven en organiseren we afscheid als directe nabijheid problematsch is?

BGNU, Brancheblad Uitvaartzorg en de Funeraire Academie staan dit najaar stil bij de lessen die we kunnen leren van anderhalf jaar uitvaart in coronatijd. Hoe hebben we het ervaren? Wat hebben we ervan geleerd en wat betekent dit voor de toekomst? Coronalessen staan centraal in het oktobernummer van Brancheblad Uitvaartzorg en het online BGNU Themaevent op woensdag 13 oktober.

De Funeraire Academie onderzoekt sinds voorjaar 2020 hoe Nederland vorm geeft aan uitvaarten in coronatijd. Er is een database aangelegd en er werden interviews gehouden met mensen uit het werkveld. Tijdens het ThemaEvent vertelt Martin Hoondert van Tilburg University welke inzichten dat onderzoek ons gebracht heeft. Ook gaan we in op de resultaten van de eerder uitgezette peiling naar de ervaringen van nabestaanden en uitvaartverzorgers met livestreams. Kun je op afstand net zo intens betrokken zijn als wanneer je fysiek in de aula aanwezig bent?

Er is genoeg stof om iedereen die nabestaanden begeleid bij het vormgeven van een uitvaart, aan het denken te zetten!

Praktische info

  • woensdag 13 oktober 2021
  • 16-17uur
  • tarief €21, gratis voor leden van BGNU.
  • register uitvaartverzorgers kunnen met deelname aan dit ThemaEvent 1 PE-punt behalen.
  • de bijeenkomst is online, na aanmelding ontvangt u een link.
  • klik hier voor inschrijfformulier

Lees meer