Livestream uitvaartbeleving, thuis achter het scherm. Foto: Museum Tot Zover Livestream uitvaartbeleving, thuis achter het scherm. Foto: Museum Tot Zover

Tot Zover

Livestream, een blijvertje?

Het coronavirus is al bijna anderhalf jaar onder ons en de gevolgen voor uitvaarten zijn groot. Het aantal aanwezigen werd beperkt, de afstandsregels maakten afscheid nemen anders en livestreamen werd 'gewoon'. Wat is uw ervaring met deze digitale manier van afscheid nemen? Doe mee met de peiling!


Peiling

Ter voorbereiding op een webinar over 'coronalessen en de uitvaart' hebben de BGNU en Funeraire Academie een peiling gemaakt die zich richt op het livestreamen van uitvaarten. Deze digitalisering wordt vaak genoemd als blijvertje na coronatijd. Is dat terecht? En hoe werd het livestreamen beleefd? Vond u het bijvoorbeeld een noodzakelijk kwaad of juist een prettig alternatief op fysieke deelname in de aula? Voelde u zich voldoende betrokken bij het afscheid of kon dat beter? We zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Er is een versie voor uitvaartprofessionals en eentje voor nabestaanden/bezoekers van uitvaarten in coronatijd. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 5 minuten en kan tot en met 12 september 2021.

1. Ervaringen van uitvaartverzorgers met livestream in coronatijd

Was u in coronatijd werkzaam als uitvaartverzorger of gaf u leiding aan uitvaartverzorgers? Dan is deze peiling voor u bedoeld. Het maakt niet uit of u wel of geen lid bent van de BGNU of Funeraire Academie.

Peiling 1

2. Ervaringen van publiek met livestream in coronatijd

Heeft u in de periode vanaf maart 2020 (toen coronamaatregelen werden afgekondigd) een uitvaart - al dan niet op afstand - meebeleefd of was u daar opdrachtgever van? Dan is deze peiling voor u bedoeld.

Peiling 2

Coronalessen webinar

Sinds aanvang van de Covid-crisis heeft de impact hiervan op de uitvaartcultuur onze interesse: van oversterfte tot betraande mondkapjes en digitale koffietafel, hoe beleven en organiseren we afscheid als directe nabijheid problematsch is? BGNU, Brancheblad Uitvaartzorg en de Funeraire Academie staan dit najaar stil bij de lessen die we kunnen leren van anderhalf jaar uitvaart in coronatijd. Hoe hebben we het ervaren? Wat hebben we ervan geleerd en wat betekent dit voor de toekomst?

De resultaten van de peiling en veel meer gaan we bespreken tijdens het BGNU ThemaEvent van woensdag 13 oktober 2021 dat toegankelijk is voor leden en niet-leden. Het oktobernummer van Brancheblad Uitvaartzorg staat ook in het teken van de coronalessen. 


Lees meer