Kleine Hein zegt hallo Kleine Hein zegt hallo

Tot Zover

Kleine Hein

Kleine Hein is een spel & speurtocht. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar ontdekken samen met Kleine Hein het museum en de begraafplaats. Aan de hand van vragen en opdrachten komen ze veel te weten over zaken als afscheid nemen, rouwen, rituelen van andere culturen en manieren om mensen te herinneren.


De kinderen krijgen informatie, kunnen vragen beantwoorden en er zijn ook doe-opdrachten. De vragen gaan over serieuze zaken als: het waarom van rituelen, wat doe je aan als je naar een uitvaart gaat en hoeveel as blijft er over na een crematie? Ze mogen ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo mogen ze een altaar inrichten en maken ze buiten een afdruk van een grafsteen. Het spel kan ook thuis nog worden gebruikt; het is dan een variant op het zwartepieten.

Doodsbesef bij kinderen

Kinderen van 9-12 jaar hebben al een goed besef van de eindigheid van het leven. De dood roept veel vragen bij hun op; het is mysterieus en spannend maar ook verdrietig. Zij merken dat het een onderwerp is waar ouders niet graag over praten, waardoor vragen onbeantwoord blijven. Kleine Hein helpt om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Kosten

Het spel is voor € 4,50 te koop in het museum. De entree tot het museum is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

Let op: het spel krijgt een update in zomer 2017. Informeer van te voren naar de beschikbaarheid. Mail Laura Cramwinckel, l.cramwinckel@totzover.nl.